About

Karlsson Jazz är en jazzgrupp med sax, trumpet (flygelhorn), tvärflöjt, gitarr och bas. Men det kan också vara trio med sax, gitarr och bas och det kan också utvidgas med sång och trummor beroende på sammanhanget. Vi spelar soft, cool och melodisk jazz. Vissa kallar det kammarjazz när man spelar utan trummor men det vet jag inte om det passar i alla lägen. Gruppen spelar en aning likt Peter Gullin Trio eller Sweet Jazz Trio.

Rickard Domeij spelar kontrabas och gillar att lyssna på Bill Evans och Miles Davis med kontrabasister som Scott La Faro och Paul Chambers.

Dag Joelsson, det roliga med jazz är gemenskapen, all fin musik, och att hela tiden försöka utvecklas. Senast lyssnat på: Kenny Burrell: Soft Winds, George Russell: Complete Bluebird recordings och Bill Evans: Sunday at The Village Vanguard.

Peter Karlsson spelar barytonsax och har inspirerats av tex Lars Gullin och Peter Gullin, men även tenorsaxofonister som John Coltrane, Wayne Shorter och Stan Getz. Har spelat sax i snart 30 år på amatörnivå. Lyssnar gärna på jazz med små tighta grupper, tex duojazz med Joe Pass och Nils Henning Örsted Pedersen.

Robert Sandblom spelar trumpet. Livslångt jazzintresse, lyssnar gärna på allt, men inspireras mest av de stora solisterna: Charlie Parker, John Coltrane, Louis Armstrong, Billie Holiday, Bud Powell, Bill Evans. Trumpetarna Clifford Brown, Chet Baker, Miles Davis. Nu levande musiker Brad Mehldau, Tom Harrell, Krister Andersson.

Malvin Karlsson spelar tvärflöjt och altflöjt. Ett flöjtsound som inspirerat är Joe Farrells (saxofonist och flöjtist), framförallt hans medverkan i Return to forever. Men Flute song med Joe Farrell och George Benson går heller inte av för hackor. Andra viktiga inspirationskällor är Wayne Shorter, Pat Metheny, Joni Mitchell, Miles Davis, EST, Oddjob och för tillfället hörs Hanna Paulsberg ofta i hörlurarna. Mycket pop och rock inspirerar. Och vill man försvinna bland otroligt vacker och avancerad harmonik är klassisk musik från senare delen av 1800-talet och framåt en källa att ösa ur. Men den riktiga pulsen finns i musik där improvisationen står i centrum.


Read more about me at http://www.cmsone.se/jazz or at http://www.barisax.se


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s